Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen De Koning bedrijfsmakelaars logo

Havenstraat 26 3441 BK Woerden

€ 995.000,-
 • 515 m2
 • 251 m2
 • 515 m2
 • 0

Over dit pand

Te koop aangeboden een karakteristiek, stadspand in het stadscentrum van Woerden. Het pand is aan de voorzijde gelegen aan de Havenstraat en aan de rechterzijde aan de Hoge Woerd.

Adres
Havenstraat 26, 3441 BK te Woerden
Hoge Woerd 32, 3441 BE te Woerden

Woerden algemeen
Woerden is het bruisend hart van het Groene Hart. Door haar sfeervolle uitstraling en uitstekende bereikbaarheid is het een geliefde plek voor bedrijven, bewoners en bezoekers.

Met haar 50.000 inwoners is Woerden een krachtige en tegelijkertijd persoonlijke gemeente. De stad kent dorpse allures en alle faciliteiten die horen bij een stad. In het oude stadsdeel van Woerden zijn diverse historische en culturele elementen bewaard gebleven. De watertoren en het oude stadhuis aan de Westdam zijn gebouwd op een ravelijn en ook molen De Windhond staat nog op het oorspronkelijke bastion.

Ligging en bereikbaarheid
Het object is gelegen in het centrum van Woerden. Mede door de recente ontwikkeling van het nieuwe Kerkplein en de realisering van een nieuwe parkeergarage, welke een capaciteit heeft van 520 auto’s, heeft het centrum van Woerden een grote vernieuwing ondergaan. De Havenstraat ligt midden in het centrum en is een mix van dienstverlening, winkels, horeca en wonen.

De Havenstraat loopt van de Wilhelminaweg naar de Meulmansweg / Haven. Het pand ligt tussen het Kerkplein en de Wagenstraat met de Albert Heijn in. Met de komst van Hoochwoert is er meer beweging in de stad gekomen en is er een groter aanbod aan horeca gekomen wat de levendigheid van de stad ten goede komt.

Object
De voormalige pastorie en later het Wijkgebouw van Woerden, alweer jaren in gebruik als winkel met bovenwoning.
Het hoofdgebouw heeft een frontbreedte ca. 12 meter en een diepte van circa 13 meter.
In een later stadium is het gebouw aan de achterzijde voorzien van een aanbouw, waarvan een deel bij het aangeboden object behoort.

Op de begane grond aan de Havenstraat bevindt zich een winkelruimte. Via een separate entree aan de Hoge Woerd zijn de etages te bereiken. Op de eerste etage bevindt zich een ruime bovenwoning met dakterras. De tweede etage, onder een klassieke, houten, kap is volledig open.

Historie van het gebouw, conform beschrijving RHC Rijnstreek archief
Het op de hoek van de Havenstraat en Hogewoerd gelegen neoclassicistisch herenhuis is omstreeks 1825 gebouwd als pastorie van de Nederlands Hervormde kerk.
In 1907 en 1911 vonden er verbouwingen plaats. In 1968 is het pand van functie veranderd en is er jarenlang het welkbekende Woerdens “Wijkgebouw” gevestigd. Het esculaapteken in het glas boven de entree in de Havenstraat herinnert aan die tijd. In de jaren ’80 is de benedenverdieping door de gemeente Woerden in gebruik genomen als voorlichtingscentrum voor het binnenstadplan. Rond 2000 is het pand aangekocht door de huidige eigenaren en verbouwd tot winkel en woning.
Het blokvormig pand bestaat uit twee bouwlagen onder een afgeplat schilddak met dakkapel en omgaande, geprofileerde gootlijst. De voorgevel is vijf assen breed en heeft een symmetrische indeling. In het midden bevindt zich op de begane grond een venster met een classicistische omlijsting. Dit was oorspronkelijk de hoofdingang. Aan weerszijden hiervan zijn twee T-vensters aangebracht en op de verdieping vijf van dergelijke vensters. In de zijgevel zijn diverse vensters geplaatst.

Alternatieve mogelijkheden
De laatste jaren zijn er in het centrum van Woerden veel meer mensen komen wonen. De eerste aanzet hiervoor heeft de bouw van Hoochwoert gegeven. Naast nieuwe winkels en horeca zijn er toen ook een kleine een kleine 100 (boven) woningen in het centrum gebouwd.
Maar je ziet nu ook dat er veel meer woningen boven de winkels zijn dan 10 jaar terug en ook dat geeft de stad een dynamiek.

Ziet u kansen voor u zelf in een belegging enerzijds en een opportunity anderzijds met de toevoeging woningen, wilt u er zelf gaan wonen met een stadstuin of uw bedrijf vestigen? Zo ja neem met ons contact op en laten wij onderzoeken of u de eigenaar van dit pand wordt.

Gebruiksoppervlakten Ca. 515m²
Begane grond : Ca. 218m²
Eerste etage: Ca. 153m²
Tweede etage: Ca. 144m²

Dakterras Ca. 15m²
Perceel Ca. 251m²

Kadastrale gegevens
Gemeente: Woerden
Sectie: C
Nummer: 3181
Oppervlakte: 251 m²

Energielabel
De winkelruimte (begane grond) heeft energielabel A
De bovenwoning (etages) heeft energielabel G

Oplevering
In overleg.

Koopprijs
De koopprijs bedraagt € 995.000,= k.k.

BIZ
Het object staat binnen de Bedrijven Investerings Zone van het centrum van Woerden. De makelaar kan u verder informeren.

Bestemming
Het gehele perceel heeft de bestemming ‘Centrum’ met de bouwaanduiding ‘karakteristiek.
Bestemmingsplan informatie is openbare informatie en onder andere te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl

Algemeen
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door De Koning Bedrijfsmakelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Media

Meer foto's

Locatie

Eigenschappen

 • Hoofdfunctie
  Winkelruimte
 • Oppervlakte
  515 m2
 • In units vanaf
  515 m2
 • Perceeloppervlakte
  251 m2

Contact formulier

Laat uw gegevens achter via dit formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.