De spade de grond in, waar?

Woerden - 1 september 2018

Ja, in mijn vorige column scheef ik vurig over drie belangrijke speerpunten uit het coalitieakkoord. En dat bij verwezenlijking hiervan Woerden meer dan drie stappen voorwaarts maakt. Terug van een heerlijke zomervakantie en na al weer diverse gesprekken te hebben gehad met ondernemers brandt nu de vraag, waar gaat dat nieuwe bedrijventerrein van Woerden komen?

Betrokkenen hebben de mond vol van 6-9 ha bedrijventerrein. Dat is 3 ha in de voortuin van Woerden, langs de A-12 en van 6 ha is nog niet bepaald waar het komt. De grote vraag is dus: waar? Gaat Woerden dat op één locatie doen of versnipperen en op meer locaties? Op meer locaties leest vriendelijker, omdat je dan in alle kernen iets doet. Theorie of een hele dure praktijk? Bruto 6 ha is netto misschien wel 5 ha. Ga je dat versnipperen over meer locaties dan wordt 6 ha bruto misschien wel 4 ha netto. Bij versnipperen verlies je aan uitgeefbare m². Dat kan zomaar drie tot vijf bedrijven minder opleveren om hun bedrijf te vestigen en het maakt de meters ook nog eens 25% duurder. Dus denk goed na politiek voor u beslist en overleg op tijd met uw stakeholders.

Maar boeiend is natuurlijk waar dat bedrijventerrein gaat komen. Pak de plattegrond van de gemeente Woerden, houdt rekening met de recent gerealiseerde oostelijke randweg naar Waarder (die staat nog niet op de kaart) en noteer nu eens vijf kansrijke locaties. Zet ze vervolgens onder elkaar met bovenaan de locatie die de meeste kans maakt volgens u.

Het is een idee wat spontaan bij mij opkwam. Wel heel gaaf om het met elkaar te doen en het zou natuurlijk fantastisch zijn, als u dit doet, en om het simpel te houden, dat u dat aan mij stuurt (zie hieronder mijn e-mail adres). Ik zal er voor zorgen, wanneer er voldoende wordt ingestuurd, dat ik het rubriceer en instuur aan de ambtelijk medewerker, belast met het item de 6-9 ha bedrijfsterrein en de OKW.

In de volgende OnderNamen zullen wij u dan informeren hoe de voorkeuren eruit zien in Woerden. Wie weet wordt uw locatie het nieuwe toekomstige bedrijventerrein van Woerden. Wie weet steekt u over een paar jaar de eerste spade in de grond, samen met de burgemeester van Woerden en de voorzitter van de OKW.

Doet u mee?

Stuur uw lijstje met de top 5 voor 18 oktober 2018 naar jacquesdekoning@dekoningbedrijfsmakelaars.nl

Jacques de Koning

Delen:

Meer artikelen

Zoek in ons aanbod